I förra veckan tillagades förutom linspaj även denna linsgryta eftersom jag kokade mycket linser på en gång. Ingredienslistan kan tyckas lång och bilden lagom upphetsande men grytan blev supergod! Servera med ris och ett gott bröd att skopa upp såsen med. Vi åt grytan med libabröd men naan passar förstås ännu till den indiska kryddningen.
Linsgryta med spenat
1 gul lök
1 ingefärsbit (3*3cm ca)
½ grön chili
½-1 msk spiskummin
½ tsk curry
1krm garam masala
½ tsk gurkmeja
½ tsk bruna senapsfrön
2 msk matolja
1 bit kanelstång
6 kapslar grön kardemumma
2 små potatisar
1 burk krossade tomater
2-3 dl vatten
1 ½ msk lantbuljong
3 klyftor vitök
1½ dl beluga linser (kokta)
ca 1½ dl matlagningsgrädde
ca 50 g fryst bladspenat
1 tsk torkad timjan
svartpeppar
salt
Börja med att tina spenaten och kram vattnet ur den. Skala löken och hacka den. Skala ingefäran och finhacka denna. Finhacka därefter chilin. Skala potatisen och skär deni mindre kuber. Fräs löken och ingefäran tillsammans med chili, spiskummin, curry, grukmeja, garam masala och senapsfrön. Tillsätt potatiskuberna och slå på tomatkrosset. Rör ner lantbuljongpulvret och lägg i kanelstång och kardemummakapslar. Rör om och låt det hela puttra försiktigt under lock i ca 20 minuter. Späd då och då med vatten om det behövs. (Potatisen suger mer vatten än man tror). När potatisen har blivit mjuk tillsätter du linserna och spenaten. Rör avslutningsvis ner grädden, ta mer om du tycker att det inte ser tillräckligt kärmigt ut. rör även ned timjan och smaka av med salt och peppar.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment