Den som läst några av de tidigare inläggen här på bloggen har vid det här laget förstått att pasta är något av en stapelvara i det här hushållet och att pastasallad i olika skepnader är en vanligt förekommande rätt på vårt middagsbord. Fantasilöst kanske ni tycker men jag kan inte annat än hylla pastasalladens förträfflighet. Lättlagat, gott och bara att variera efter smak, humör eller som nu senast när vi snodde ihop en till middag -kylskåpets innehåll. Det blev en god, vegetarisk och ganska nyttig (inbillar jag mig i alla fall)variant men som sagt du lägger i vad du själv tycker om. Jag brukar göra en rejäl sats så räcker den till lunch dagen efter också.
Pastasallad 4 p
ca 3-4 dl penne
200 g fetaost, men här kan man dra ned lite på osten för ett nyttigare alternativ
½ litet broccolistånd (kan uteslutas)
ca 50 g ruccola
1 näve ätklara soltorkade tomater
1 gul paprika
1 rågad matsked ajvar
1 klyfta vitlök
svartpeppar
ett tiotal basilikablad
1 näve solrosfrön
Börja med att koka upp pastavattnet. Ansa broccolin och skär den i i buketter. Dessa kan man med fördel låta koka med i pastavattnet mot slutet istället för en egen kastrull så slipper man lite disk. Skölj ruccolan och hacka den grovt. Skär paprikan i grova bitar. Grovhacka tomaterna och finhacka vitlöksklyftan. Strimla basilikan fint och skär sedan fetaosten i kuber. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna. Slå av pastan när den är klar och lägg i en stor skål. Klicka i ajvaren och tillsätt även vitlöken och basilikan. Rör om. Lägg sedan i övriga ingredienser, peppra, salt behövs nog inte då osten är salt redan. Blanda försiktigt. Tillsätt solrosfröna precis innan servering så behåller de sin crunch bättre.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment