
Detta är en enkel och väldigt god kaka som passar bra om man har en skvätt svarta vinbär som man vill göra något gott med. Svarta vinbär kan ju lätt bli lite sträva om de får dominera i en paj t.ex. men här känns syran bara uppfriskande. Att kakan är klar på en halvtimma gör ju inte helelr saken sämre...
Enkel svartvinbärskaka
2 ägg
2dl socker
2 dl vetemjöl
ca 1,5 dl svarta vinbär
ca 100 g smör att hyvla över
Värm ugnen till 175 grader. Vispa socker och ägg pösigt och rör ned mjölet. Häll upp smeten i en bröad, liten långpanna. Strö över bären. Hyvla smöret i tunna skivor med hjälp av en osthyvel och täck kakan med skivorna. Grädda kakan i 15-20 minuter och denhar fått färg och denär torr när man sticker i den. Kakan blir lite knäckig på ytan och mjukare undertill tack vare smöret. Jag strödde prälsocker över också men det var en dålig idé eftersom det hyvlade smöret blev så hett att sockret smälte och kakan blev lite blek.

Ge mig!
ReplyDeleteHehe, ser ut som om du har haft ett uppdämt behov att skriva lite. :-)
ReplyDeleteJag lyckades hitta Tofu till pastan, som jag lagade på Luröturen. Får kanske skriva lite om utemat någon gång på min blogg.
//J
Ja det låg ju lite bilder på lut i kameran efter semestern liksom.
ReplyDeleteSkulle vara jättekul med lite utemat!
Tack för svartavinbärskake-receptet. Bakade den igår, men min kaka blev inte så snygg som Din. Kanske var det för jag bytte ut sv.vinbären mot blåbär.
ReplyDeleteGoS
Blåbär låter mums. Har inte lyckats plocka några i år och efter det att skolan började är det liksom fullt av andra blåbär att ta hand om...
ReplyDeleteDet här receptet går att ändra i det oändliga med olika bär och frukter. Jag gör 2½ sats till en långpanna. Då blir det kaka till många.
ReplyDeleteBrukar ta lite vaniljsocker i smeten och nu till äpplen tar jag kanel mellan äpplen och smörskivorna.
Tack för ett bra recept!